Schilderen is voor mij een avontuur. Steeds weer op zoek naar de essentie, het treffen van de persoon of het dier in kwestie. Ik schilder ruim, op groot formaat en met volle teugen!

Over mij

Na een aantal jaar autodidact geschilderd te hebben ben ik in 2009 begonnen met de opleiding schilderkunst aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk, Belgie. Deze heb ik in 2015 afgerond met als specialisatie Model en Portret.

Ik schilder met hart en ziel en altijd levende wezens. Daar heb ik het gevoel bij wat ik nodig heb om te kunnen verdwijnen in mijn schildersbubbel tijdens het schilderen.

"How creativity flows when love is involved…"

Atelier Sassoferrato, Italie

Sinds 2016 woon en werk ik half in Nederland (Noord-Brabant) en half in Italie (De Marken). Deze afwisseling werkt voor mij heel inspirerend. Al die verschillende kleuren, geuren, indrukken en emoties zijn brandstof voor mijn creativiteit!

Mijn werk is intenser, groter en kleurrijker geworden sinds ik deels in Italie woon.  Dit heeft geleid tot de expositie ‘Intenso’ in Sassoferrato in augustus 2017.

In commissie

Naast vrij werk neem ik ook opdrachten aan. Portretten van mensen, honden of katten op grote formaten. Hiervoor ga ik op zoek naar een expressie of emotie die kenmerkend is voor mijn onderwerp. Dat is altijd een momentopname. Om die reden werk ik met foto’s.

Ik gebruik voornamelijk olieverf, maar ook andere mediums zoals Graffiti spuitverf en Acryl. De toepassing varieert van dunne lagen, dikke klonten tot spray, dunne druipers en in alle combinaties. De schildersdoeken die ik gebruik zijn van een hoogwaardige kwaliteit linnen met aluminium frames en komen van het bedrijf Artel.

Wil je meer weten? Stel je vragen via het contactformulier!

Exposities

'Art Eindhoven', Klokgebouw, Eindhoven, 18, 19 april 2020, https://www.arteindhoven.nl

'EuropArtFair', Westergasfabriek Amsterdam, 6, 7, 8 december 2019, https://www.europartfair.com

'Cantina Terracruda', Fratterosa, Italië, juni-november 2019, https://www.terracruda.it

26 juli 2019, Bianca&Boogie, een avond met kunst, muziek en dans bij Cantina Terracruda!   https://www.facebook.com/events/461499491301233/?ti=cl

‘Intenso’, Dutch Art Meets Sassoferrato, Sassoferrato, Italië, 2017

‘Kunstroute Oirschot’, eigen atelier in Westelbeers, 2014

‘Bianca Lever’, gemeentehuis Eersel, 2013

‘Kunst uit Westelbeers’, 't Oude Kerkje, Middelbeers, 2013

‘Kunstroute Oirschot’, eigen atelier in Westelbeers, 2012

‘Expositie Amateurkunst Oirschot’, Museum Kruysenhuis en Museum de Vier Quartieren, Oirschot, 2012

‘Artistiek Naakt’, Marrin Fashion & Art, Eersel, 2012

‘Nationale Kunstjaarbeurs Amsterdam’, World Fashion Centre Amsterdam, 2011

Volg mij op social media!

Copyright © biancalever.com | Website gerealiseerd door:
 Van Laarhoven Websites